Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Банки забовязані оповіщати про будь-який рух коштів на електронному рахунку їх вкладників

November 13, 2014

З 12 листопада 2014 року банки зобов`язані зазначати в договорі з вкладником умову щодо права користувача на одержання виписок про рух коштів за його рахунком, періодичність та порядок їх отримання.

Банки також зобов`язані в порядку та строки, установлені договором, надавати власникам рахунків виписки про рух коштів на їх рахунках за операціями, що виконані користувачами електронних платіжних засобів.

Щомісячна виписка про платіжні операції за договором має надаватися безкоштовно.

Виписка про рух коштів за рахунком може надаватися власникові рахунку в банку, надсилатися поштою, електронною поштою, у вигляді текстового повідомлення на мобільний телефон, через банкомат тощо.

Користувач зобов`язаний контролювати рух коштів за своїм рахунком та повідомляти банк про операції, які не виконувалися користувачем.

Банк у разі здійснення помилкового або неналежного переказу, якщо користувач невідкладно повідомив про платіжні операції, що ним не виконувалися, після виявлення помилки негайно відновлює залишок коштів на рахунку до того стану, у якому він був перед виконанням цієї операції.

Банкам забороняється вимагати від клієнта придбання будь-яких банківських продуктів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов`язаної особи банку як обов`язкову умову надання електронного платіжного засобу.

Постанова НБУ від 05.11.14 р. № 705 набула чинності з 12.11.14 р.

Новини за темою:

З 13 листопада облікова ставка НБУ збільшена до 14 % річних

Затверджено положення про емісію електронних платіжних засобів

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!