Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Автотранспорт у бухгалтерському обліку: усе, що необхідно знати

June 26, 2014

«Автотранспорт у бухгалтерському обліку: усе, що необхідно знати» – такою була назва чергового засідання бухгалтерського клубу, що відбувся в Черкасах 24 червня 2014 року в стінах Черкаської торгово-промислової палати. І цього разу впродовж двох із половиною годин тривало обговорення професійних бухгалтерських питань, як-от: ремонти і технічне обслуговування автотранспорту, списання палива на роботу автотранспорту, відрядження співробітників з використанням автотранспорту підприємства та особистого автотранспорту співробітників, визнання та оцінка транспортних засобів для здійснення господарської діяльності, використання автотранспортних засобів при наданні послуг з перевезення, ціноутворення послуг із перевезення. Крім того, традиційно подавався огляд новин законодавства.

Жвава робота розпочалася зі вступного слова голови Черкаського обласного осередку громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Буслової Світлани Михайлівни, яка розповіла про щорічний конкурс «Кращий бухгалтер року» та запросила всіх присутніх до участі в ньому.

Як завжди, ґрунтовно, докладно й водночас доступно і зрозуміло лектор Остап’юк Наталія Анатоліївна, сертифікований аудитор, доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри обліку, аналізу та аудиту Черкаського інституту банківської справи, висвітлювала кожне з питань, винесених на порядок денний. З огляду на актуальність та об’ємність розглядуваної теми в учасників у ході засідання виникало чимало запитань, на які відразу ж знаходилися відповіді – і не лише від лектора, а подекуди й від колег. Зокрема, бухгалтерів цікавили такі моменти, як можливість створення комісій для встановлення норм витрат пального для різних видів автомобілів, залучення експертів до таких комісій, процедура звернення до Міністерства інфраструктури України для отримання довідки, ліцензування вантажних перевезень, порядок обліку талонів на бензин у бюджетних установах тощо. Крім того, прикметною ознакою часу є те, що бухгалтери ставили навіть такі запитання: яку освіту краще давати дитині – європейську чи українську; чи вважаються наразі поїздки до Криму міжнародними перевезеннями?

Не поспішали розходитися після семінару ті бухгалтери, хто мав індивідуальні запитання до лектора. Деякі учасники отримають відповіді на свої запитання згодом у письмовому вигляді.

Сподіваємося, кожен із присутніх отримав чимало користі, відвідавши цей захід.

«Дякую!

Дуже сподобався семінар бухгалтерського клубу «Баланс», проведений у м. Черкаси 24.06.14 р.

Доповідач Остап’юк Н. А. дуже змістовно виклала тему семінару, професіонально, чітко, швидко, суттєво, по-діловому.

Відповіді на запитання, навіть не за темою, після семінару мене задовольнили, їх також отримали й інші бухгалтери.

Окремо дякую Світлані Михайлівні за можливість участі в семінарі та його організацію, а також за атмосферу проведення».

ФОП Буштіна Інна Володимирівна, м. Сміла Черкаської області.
[i1477] 

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!