Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Автоцивілку будуть оформлювати кваліфіковані страхові агенти

September 17, 2013

Затверджено Кваліфікаційні вимоги до страхових агентів, необхідні для здійснення посередницької діяльності з обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Дія цих вимог поширюється на страхових агентів - фізичних осіб, страхових агентів - фізичних осіб, які зареєстровані як СПД, та працівників страхових агентів - юридичних осіб, які відповідальні за здійснення посередницької діяльності у сфері обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Зокрема, такою діяльністю мають право займатися страхові агенти, які:
- не мають встановленої в судовому порядку заборони обіймати посади, пов`язані з обліком, зберіганням і розпорядженням матеріальними цінностями та грошовими коштами, а також з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов`язків, або займатися діяльністю, пов`язаною з наданням фінансових послуг;
- мають договір доручення, укладений із страховиком - членом МТСБУ, що передбачає здійснення такої посередницької діяльності.
Крім того, визначено вимоги до знань та досвіду таких страхових агентів.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 23.07.13 р. № 2401 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 24.09.13 р. № 71), крім норми щодо обов’язку страхових агентів відповідати цим вимогам, яка набирає чинності через 6 місяців з дня набрання чинності цим розпорядженням.


Новини за темою:

Підтвердження фінансової надійності страховиків

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!