Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Авансовий внесок при виплаті дивідендів

July 27, 2017

Авансовий внесок розраховується з суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об'єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, за результатами якого виплачуються дивіденди, грошове зобов'язання щодо якого погашене. У разі наявності непогашеного грошового зобов'язання авансовий внесок розраховується зі всієї суми дивідендів, що підлягають, виплаті. Авансовий внесок обчислюється за ставкою, встановленою п. 136.1 Податкового кодексу (далі – ПК). Сума дивідендів, що підлягає виплаті, не зменшується на суму авансового внеску.
Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.
Сума авансового внеску, яка має бути сплачена при виплаті дивідендів (прирівняних до них платежів) у звітному (податковому) періоді, відображається у рядку 6 додатка АВ до податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897, та переноситься до рядка 20 декларації.
Сума перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об'єкта оподаткування за відповідний податковий звітний рік, за результатами якого виплачуються дивіденди, відображається у рядку 4 додатку АВ до декларації. При цьому відповідно до форми додатка АВ до декларації для розрахунку цієї суми враховується позитивне значення об'єкта оподаткування (ряд. 04 декларації).
Отже, у разі якщо дивіденди сплачуються за податковий (звітний) рік, за результатами якого об'єкт оподаткування має від'ємне значення, то авансовий внесок з податку на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету до/або одночасно з виплатою таких дивідендів, розраховується з усієї суми дивідендів, що підлягають виплаті.

Лист ДФС від 06.06.17 р. № 466/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!