Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Авансові внески при виплаті дивідендів у декларації з податку на прибуток

June 1, 2017

Сума авансового внеску, яка має бути сплачена при виплаті дивідендів (прирівняних до них платежів) у звітному (податковому) періоді, відображається в рядку 6 додатка АВ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897 (далі – декларація), та переноситься до рядка 20 декларації.
Розрахунок зменшення нарахованої суми податку на прибуток на суму сплачених авансових внесків здійснюється в додатку ЗП до декларації, а саме:
• у рядку 16.2 додатка ЗП відображаються авансові внески, нараховані та сплачені у звітному (податковому) періоді (значення показника рядка 6 додатка АВ до декларації);
• рядку 16.3 – авансові внески, нараховані та сплачені в минулих звітних (податкових) періодах, які не враховані у зменшення податку на прибуток (значення показника рядка 16.4.2 додатка ЗП до декларації попереднього звітного (податкового) року);
• рядку 16.4 – сумарне значення рядка 16.2 (нараховані та сплачені авансові внески у звітному (податковому) періоді (першому кварталі, півріччі, трьох кварталах, році)) та рядка 16.3 (авансові внески, не зараховані у зменшення податку в минулих періодах), у тому числі в рядку 16.4.1 (до внесення змін до форми декларації наказом Мінфіну від 08.07.16 р. № 585 – ряд. 16.3.1 додатка ЗП до декларації) – нараховані та сплачені в поточному звітному (податковому) періоді авансові внески, що відносяться на зменшення нарахованої суми податку на прибуток за такий звітний період.
Платники податку, які подають декларацію щоквартально, відображають у рядку 16.4.1 нараховані та сплачені у першому кварталі, півріччі, трьох кварталах, році авансові внески при виплаті дивідендів, що відносяться на зменшення нарахованої суми податку на прибуток за такий перший квартал, півріччя, три квартали, рік. У рядку 16.4.2 – нараховані та сплачені авансові внески, що відносяться на зменшення нарахованої суми податку на прибуток у наступних звітних (податкових) періодах (ряд. 16.4 – ряд. 16.4.1, переноситься до ряд. 16.3 додатка ЗП до ряд. 16 декларації за наступний звітний (податковий) період).

Джерело: https://uteka.ua/.

Новини за темою:
Виплата дивідендів: що потрібно знати бухгалтеру.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!