Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оренда водних об`єктів: визначаємо розмір плати

July 8, 2013

Затверджено Методику визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти. Ця Методика поширюється на водосховища (крім водосховищ комплексного призначення), ставки, озера та замкнені природні водойми і є обов’язковою для застосування органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування при укладанні ними договорів оренди водних об’єктів. 
Розмір плати за наданий в оренду водний об’єкт розраховується за рік у гривнях та залежить від значень, визначених в методиці коефіцієнтів (див. таблиці 1–6, наведені в Методиці). 
Що стосується орендної плати за земельну ділянку, то її розмір обчислюється з урахуванням цільового призначення ділянки та коефіцієнтів індексації, які визначаються Держземагентством за формами, затвердженими постановою КМУ від 13.12.06 р. № 1724 «Деякі питання оренди земель». Ці форми заповнюються під час укладання або зміни умов договору оренди водного об’єкта чи продовження його дії.

Наказ Державної екологічної інспекції від 28.05.13 р. № 236 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 09.07.13 р. № 49.



Новини за темою:

Водні об’єкти також матимуть паспорт

Риба, молюски, водорості в обліку і звітності

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!