Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оренда сільгосптехніки за договором фінлізингу: що з податковим кредитом?

January 16, 2016

ДФС розглянула питання щодо включення сільгосппідприємством - суб'єктом спеціального режиму оподаткування (далі - с/г підприємство) до складу податкового кредиту сум ПДВ, сплачених при отриманні в оренду сільгосптехніки у межах договору фінансового лізингу.
Так, платники податку, які застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, крім декларації 0110, у якій відображаються розрахунки з бюджетом, подають податкову декларацію з позначкою "0121"/"0122"/"0123" (далі - декларація 0121 - 0123), яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму.
Сільгосппідприємство, яке обрало спеціальний режим оподаткування, має право включити до складу податкового кредиту декларації 0121 - 0123 виробничі фактори, зокрема, товари/послуги, які придбаваються таким сільгосппідприємством для їх використання у виробництві сільгосппродукції, а також основні фонди, які придбаваються (споруджуються) з метою їх використання у виробництві сільгосппродукції.
Датою виникнення податкових зобов'язань орендодавця (лізингодавця) для операцій фінансової оренди (лізингу) є дата фактичної передачі об'єкта фінансової оренди (лізингу) у користування орендарю (лізингоотримувачу).
Отже, на дату фактичної передачі об'єкта фінансового лізингу в користування лізингоотримувачу такий лізингоотримувач - с/г підприємство має право включити до складу податкового кредиту, сформованого у декларації 0121 - 0123, суму ПДВ, нараховану/сплачену з повної вартості об'єкта лізингу, за умови, що об'єкт лізингу буде використовуватися у виробництві сільгосппродукції та за наявності зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної.
У разі якщо об'єкт лізингу призначається для використання не в сільгоспдіяльності платника, нарахована/сплачена сума ПДВ з вартості об'єкта лізингу включається до складу податкового кредиту, який визначається в основній декларації з ПДВ (0110).

Лист ДФС від 28.12.15 р. 27877/6/99-99-19-03-02-15.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!