Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Антикризові зміни Податкового кодексу (огляд Законів № 1588 та № 1621 для агропідприємств)

August 26, 2014

На початку серпня набули чинності два законодавчих акти, що внесли зміни до Податкового кодексу (далі – ПК): Закон від 04.07.14 р. № 1588-VII та Закон від 31.07.14 р. № 1621-VII, які внесли суттєві зміни в обкладення ПДВ, ПДФО, податком на прибуток, акцизним збором, платою за надра та ввели військовий збір. У «БАЛАНС-АГРО» № 31 ми опублікували ці зміни, а в свіжому номері, як і обіцяли, ознайомили читачів із роз’ясненнями, отриманими від керівних фахівців Державної фіскальної служби України.

Найбільш цікавими будуть роз’яснення, що стосуються системи електронного адміністрування, яке запроваджується з 01.01.15 р. і до якого слід підготуватися вже сьогодні (переглянути договори поставки, систему розрахунків із контрагентами тощо).

Із запровадженням нової системи кожному платнику ПДВ будуть відкриті спеціальні рахунки, на яких буде обліковуватися ПДВ. Виписану податкову накладну платник повинен реєструвати в Єдиному реєстрі, однак зробити це він зможе лише за наявності коштів на такому рахунку. А без такої реєстрації покупець не отримає права на податковий кредит. Про те як будуть реєструватися податкові накладні, за рахунок яких джерел буде формуватися залишок коштів на спеціальному рахунку та які особливості адміністрування встановлено для суб’єктів спеціального режиму оподаткування читайте у «БАЛАНС-АГРО» №32.

Ви маєте можливість ознайомитися з цією темою у вільному доступі.

Звертаємо увагу платників ПДВ, що їм доцільно змоделювати госпоперації, що здійснюватимуться в умовах запропонованої системи електронного адміністрування та з`ясувати проблеми, з якими може зіткнутися підприємство після 01.01.15 р. Усі питання, що виникатимуть у вас при прочитанні нової редакції Податкового кодексу, ви зможете направити до нашої редакції і ми знайдемо на них відповіді.

Редакція «БАЛАНС-АГРО».

 

Передплатники видання «БАЛАНС» докладно про всі зміни див. у № 65-66.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!