Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

"Відкритий Уряд" - європейська система прозорості роботи влади, до якої приєдналася Україна

March 22, 2016

Відкритість роботи державних органів є запорукою ефективності державної політики, а абсолютна прозорість комунікацій між владою і громадянським суспільством дозволить змінити застаріли підходи та отримувати якісний зворотній зв'язок. Це головна мета роботи Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».
Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час обговорення доповіді Механізму незалежного звітування про реалізацію Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в Україні у 2014 – 2015 роках та пропозицій до плану дій на 2016 – 2018 роки.
Він зазначив, що отриманий від незалежних експертів звіт важливий для подальшої роботи в рамках Ініціативи. Станом на 1 березня цього року виконання Другого плану дій для відкритості урядування (2014-2015 рр.) складає 86%.
«Цей звіт підготовлений станом на вересень минулого року, тому в ньому не враховано низку речей. Зокрема, спрощено отримання громадськими об’єднаннями статусу неприбуткової організації, також прийнято рішення про прозорість видобувної галузі, децентралізацію повноважень з надання найбільш важливих для громадян адміністративних послу, що дає громадянам можливість доступно отримувати всі послуги, які стосуються виконання функцій держави. І одне з головних питань – питання електронного декларування. Це останній захід, який повинен бути виконаний державою для отримання безвізового режиму», - розповів урядовець.
«Сьогодні необхідно визначитися з подальшими завданнями для побудови максимально ефективної співпраці. Люди мають бачити результат, користуватися ним, брати участь у всіх заходах, які готуються Урядом і вищим керівництвом держави. А  головне – брати участь у формуванні пріоритетів громад. Ми спільно повинні вибудувати масштабний план дій на найближчий рік і визначити завдання, які необхідно виконати», - додав Геннадій Зубко.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otkrytoe-Pravitelstvo---evropejskaya-sistema-prozrachnosti-raboty-vlasti-k-kotoroj-prisoedinilas-Ukraina.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!