Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Актуально про порядок подання Звіту по ЄСВ

January 27, 2017

Фізичні особи-підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та на спрощеній системі оподаткування є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування. Такі платники зобов’язані подавати звітність з єдиного внеску за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки, порядку та за формою, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 14.04.15 р. № 435 (далі- Порядок).
Зокрема, такі особи формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік. Звіт подається за формою № Д5 згідно з додатком 5 до цього Порядку із зазначенням типу форми «початкова».
Граничний термін подання Звіту за 2016 рік – 9 лютого 2017 року.
Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають самі за себе до органів доходів і зборів Звіт згідно з таблицею 2 додатка 5 до Порядку.
Фізичні особи-підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, самі за себе формують та подають до органів доходів і зборів Звіт згідно з таблицею 1 додатка 5 Порядку.
Фізичні особи-підприємці, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт з наявним титульним аркушем, який включає дві таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5 до Порядку.
Відповідальним за правильність та достовірність заповнення Звіту є страхувальник.
Звіт страхувальником повинен подаватися в повному обсязі.
Звіт, складений з порушенням вимог Порядку, у тому числі без обов’язкових реквізитів, передбачених пунктом 6 цього розділу, та поданий без всіх необхідних таблиць, не вважається Звітом і вважається таким, що не подавався.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Aktualno-o-poryadke-predstavleniya-Otcheta-po-ESV.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!