Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Активи венчурного ІСІ

August 5, 2013

Внесено зміни до деяких нормативно-правових актів НКЦПФР, зокрема, до Положення про склад та структуру активів інституту спільного інвестування (далі – ІСІ) та Положення про порядок визначення вартості чистих активів ІСІ та ін.
Компанія з управління активами венчурного ІСІ має право залучати до складу активів такого ІСІ права вимоги за кредитними договорами, кредиторами за якими виступають банківські установи, шляхом укладення договорів відступлення права вимоги, оцінка вартості яких проведена з урахуванням ризиків невиконання боржником своїх зобов`язань та була здійснена не пізніше 1 місяця до укладення такого договору. При цьому, право вимоги за кредитним договором, укладеним банківською установою з фізособою, може бути залучене до складу активів венчурного інвестиційного фонду, якщо сума наданого такій фізичній особі кредиту становить не менше 1500 мінімальних зарплат станом на дату укладення такого договору.
Слід зазначити, що ліцензіати з управління активами інституційних інвесторів, які залучили до складу активів ІСІ права вимоги за кредитними договорами, повинні привести свою діяльність у відповідність до даних вимог протягом року з дати набрання чинності цим рішенням.
Крім того, забороняється:
-     безумовне списання заборгованості за кредитними договорами, права вимоги за якими залучено до складу активів венчурного ІСІ;
-     при припиненні пайового чи корпоративного інвестиційного фонду розраховуватися з учасниками такого фонду іншими, ніж грошові кошти, активами, до складу яких входять права вимоги за кредитними договорами

Рішення НКЦПФР від 20.06.13 р. № 1102 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 09.08.13 р. № 58).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!