Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Акумулювання сільгосппідприємствами сум ПДВ на спецрахунках по-новому

December 2, 2015

Внесено зміни до Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Так, цим змінами встановлено, що сільгосппідприємству як платнику ПДВ додатково відкривається в СЕА ПДВ, крім автоматично відкритого рахунка, рахунок, призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки підприємства, відкриті в установах банків та/або органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

У разі виключення сільгосппідприємства з реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування відповідно до пункту 209.12 ПК сільгосппідприємство зобов’язане в місячний строк закрити спеціальний рахунок.

Для акумулювання суми ПДВ, нарахованої сільгосппідприємством на вартість поставлених сільськогосподарських товарів/послуг власного виробництва сільгосппідприємство зараховує кошти на власний рахунок в СЕА ПДВ, відкритий для перерахування коштів на його спеціальний рахунок.

Кошти, зараховані на рахунок в СЕА ПДВ, перераховуються автоматично протягом операційного дня, в якому кошти надійшли на такий рахунок, органом, який здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, на спеціальний рахунок сільгосппідприємства.

Постанова КМУ від 25.11.15 р. № 976 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!