Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

«Акцизний податок» - обов’язковий реквізит фіскального касового чека

November 23, 2016

ГУ ДФС у Харківській області нагадує, що з 2016 року акцизний податок став обов'язковим реквізитом фіскального касового чека для роздрібних продавців, які торгують підакцизними товарами, а саме, алкогольними напоями, тютюновими виробами та паливом.  У чеку мають бути вказані: назва податку, його ставка та загальна сума.
Така вимога встановлена Наказом Міністерства Фінансів України від 21.01.2016 р. № 13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов'язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)»  який набрав чинності 11 березня 2016 року.
Виняток становлять розрахункові документи, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп'ютерних систем, до дня набрання чинності цим наказом, тобто до 11.03.2016 р.
Стосовно розрахункових документів, що друкуються всіма  іншими реєстраторами розрахункових операцій,  у разі відсутністі у фіскальному касовому чеку роздрібного акцизного податку –  такий документ не прийматиметься як розрахунковий.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Akciznyj-nalog---obyazatelnyj-rekvizit-fiskalnogo-kassovogo-cheka

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!