Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Акцизний податок повинен відображатися у фіскальному чеку окремо

February 3, 2015

З 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.
З метою забезпечення правильності відображення в розрахункових документах РРО акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, ДФС звертає увагу, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремо.
Наприклад, якщо ціна товару без ПДВ становить 100 грн., а ПДВ – 20 грн., вартість з ПДВ – 120 грн. – група податку «А». Акцизний податок за ставкою 5 % складатиме 6 грн. (120 * 5 %) – група податку «Б». Вартість товару з урахуванням всіх податків становитиме 126 гривень.
Вимогами щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування визначено формат та розрядність даних, що зберігається у фіскальній пам`яті РРО, у якому передбачено відображення не менше 6 груп з оподаткування товарів (послуг).
Рядок 9 розрахункового документа (назва податку, літерне позначення ставки податку, ставка податку у відсотках,сума податку) може повторюватися відповідно до кількості податкових груп, тобто не менше 6.
Отже, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:
Оприлюднена нова форма декларації акцизного податку
Акциз замість хмільного збору: зміни-2015

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!