Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Акцизний податок має бути включений до роздрібної ціни на алкоголь

January 26, 2016

ДФС розглянула питання щодо застосування відповідальності при роздрібній торгівлі алкогольними напоями за цінами, до яких вже включено акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, якщо така ціна не менша за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі товари.

Так, в роздрібну ціну реалізації окремих видів алкогольних напоїв, в тому числі в ціну, яка законодавчо встановлена як мінімальна роздрібна ціна на певний вид алкогольних напоїв, має бути включений акцизний податок.

Відповідно до ст. 17 Закону від 19.12.95 р. № 481 у разі роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені роздрібні ціни на такі напої до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів - 100 % вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних роздрібних цін, але не менше 10000 гривень.

Отже, якщо суб'єкт господарювання здійснює роздрібну торгівлю коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами не нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни (до складу яких вже включено акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), у суб'єкта господарювання не виникає відповідальність за порушення норми ст. 17 Закону від 19.12.95 р. № 481.

Лист ДФС від 15.01.16 р. № 668/6/99-95-42-01-16-01.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!