Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Аграрне будівництво. перспективи галузі

May 27, 2016

За останні роки українські аграрії стали дуже значущою силою, яка підтримує на плаву господарське життя країни і забезпечує її економічну незалежність.
Експорт зернових дає численним сільгоспвиробникам доступ до «живих» грошей. В умовах інфляції і девальвації гривні найбільш дбайливі господарі намагаються якомога швидше вкласти ці гроші в матеріальні активи - покупку сільгосптехніки або будівництво будівель для виробництва, зберігання та переробки продукції.
Український аграрій рано чи пізно приходить до того, що для розвитку бізнесу потрібно володіти знаннями і в будівельній сфері, в якій також постійно з'являються нові технології і матеріали.
Чи знаєте Ви, що деякі види сучасного бетону майже в 3 рази міцніше стандартного бетону п'ятдесятирічної давності? Або що, за оцінками фахівців, близько половини цементу, що продається на українських базарах і в невеликих магазинах, є фальсифікатом?
Нові будівництва - нові вимоги
Практично кожен день в новинних стрічках будівельних інтернет-порталів з'являються повідомлення про різні будівельних проектах в аграрному секторі: будь-то бажання компанії побудувати молочну ферму або м'ясопереробний завод, ввести в експлуатацію новий МЕЗ або зерновий термінал, а також про інвестиції в реконструкцію і модернізацію лінійних елеваторів.
За результатами першого кварталу 2016 р є мінімум 30% -е зростання кількості нових проектів, що реалізуються в аграрному секторі, в порівнянні з тим же періодом минулого року. Спілкуючись з потенційними замовниками, великими постачальниками матеріалів, колегами з інших будівельних компаній, ми відчуваємо позитивні настрої фахівців, тому очікуємо за результатами всього року збільшення кількості нових проектів в аграрному будівництві приблизно на 50%.
Незважаючи на складні часи, інвестують в будівництво і власники невеликих господарств.
За останні три роки, українські замовники частіше стали висувати додаткові вимоги до якості та тривалості. Наприклад, зараз більше половини інвесторів на етапі проекту розглядають застосування на своїх об'єктах зміцнюючих полімерцементні покриттів статі, які в 3-4 рази дорожче звичайних упрочнителей, але забезпечують експлуатацію протягом не менше 10 років, що приблизно в 2 рази перевищує безремонтний термін експлуатації цементних аналогів . Аграрії в основному використовують такі матеріали на об'єктах, які можуть бути схильні до значних механічних і хімічних впливів, температурних перепадів (холодильні камери). Зміцнюючі полімерцементниє покриття добре себе зарекомендували на об'єктах «Миронівського хлібопродукту», птахофабриках Західної України та ін.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://budport.com.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Agrarnoe-stroitelstvo-Perspektivy-otrasli.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!