Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Електронний кабінет платника податків: переваги та правила роботи

October 9, 2014

ДФС нагадала, що Електронний кабінет − це персональне автоматизоване робоче місце платника податків, доступ до роботи в якому здійснюється з будь-якого комп’ютера, підключеного до Інтернету, шляхом автентифікації з використанням електронного цифрового підпису та авторизації такого платника.

Електронний кабінет платника надає платникам податків можливість працювати з органами фіскальної служби дистанційно у режимі реального часу, а саме:

- подавати декларації з використанням електронного цифрового підпису і переглядати подану та/або сформовану податкову звітність;

- отримувати нагадування щодо строків подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);

- отримувати інформацію щодо особистих реєстраційних даних;

- подавати заяви та отримувати в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості;

- вести в електронному вигляді Книги обліку доходів та витрат;

- переглядати інформацію щодо стану своїх розрахунків з бюджетом, зокрема про заборгованість зі сплати податків, зборів, ЄСВ.

Користувачами Електронного кабінету платника є платники податків юрособи та самозайняті особи − фізичні особи − підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Робота в Електронному кабінеті унеможливлює виникнення помилок в обов’язкових реквізитах поданої декларації та випадків подання звітності не в повному обсязі. З його допомогою можна перевірити звіт на наявність арифметичних помилок, зберегти форму звіту в режимі "Чернетки" та використовувати її при створенні наступних звітів. Також Електронний кабінет надає можливість імпорту з бухгалтерських програм (наприклад, 1-С) сформованої електронної звітності, перетворення її у пакет документів з послідуючим направленням до органів фіскальної служби. Через Електронний кабінет можна отримати квитанції про прийняття органами фіскальної служби надісланого звіту протягом декількох хвилин.

Листівка ДФС від 06.10.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!