Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Електромобілі звільнять від акцизу

August 12, 2016

У парламенті зареєстрований законопроект №4033а «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку електромобілів)».
Документ пропонує тимчасово до 1 січня 2020 року звільнити від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.
Крім того, проектом пропонується дати платнику податків право додати вартість придбаного в Україні електромобіля до витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Однак в розмірі, який не перевищує суму оподатковуваного доходу платника податку, відображеного в річній податковій декларації. Можливість включити такі витрати до податкової знижки надається протягом одного року на придбання електромобіля, який вперше реєструється в Україні, незалежно від наявності або відсутності іноземних актів держреєстрації.
Проект розроблений з метою стимулювання ринку електромобілів в Україні, збільшення попиту на них серед населення і зменшення рівня споживання палива. У свою чергу це призведе до поліпшення екологічної ситуації в країні та імплементації європейських правових норм.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!