Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Експортні операції пропонується виключити зі списку контрольованих

July 21, 2014

Верховна Рада зареєструвала законопроект від 16.07.14 р. № 4292а про внесення змін до статті 39 Податкового кодексу України (щодо уточнення переліку контрольованих операцій).
Законопроектом пропонується виключити з переліку господарських операцій, які здійснюються платниками податків з пов’язаними особами, що сплачують ПДВ за іншою, ніж основна, ставкою, і які контролюються згідно зі ст. 39 ПК, операції з вивезення товарів за межі митної території України (експортні операції).
Прийняття вказаного законопроекту дозволить:
- зменшити витрати (часові, кадрові, фінансові) платників податків на підготовку податкової звітності, а  саме – звіту про контрольовані операції;
- зменшити витрати (часові, кадрові, фінансові) контролюючих органів на прийняття, обробку та перевірку податкових звітів про контрольовані операції за рахунок зменшення їх обсягу;
- підвищити ефективність контролю за рахунок концентрації часу, зусиль і уваги контролюючих органів за тими операціями, платників податків, економічна сутність яких дійсно містить значні ризики втрат Державного бюджету України через маніпулювання цінами, рівень яких не відповідає ринковому.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Про строк зберігання товарів у митному режимі.
Терміни розрахунків за експортно-імпортними операціями у сфері ЗЕД.
Як отримати бюджетне відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції?
Список не потрібних дозвільних документів при митному оформленні товарів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!