Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Адмінвідповідальность щодо заповнення форми № 20-ОПП та строки її подання

June 24, 2014

Інформація про об`єкти оподаткування та об`єкти, пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, подається у вигляді повідомлення за формою № 20-ОПП.
Повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об`єкта оподаткування або об`єкта, пов`язаного з оподаткуванням або через який провадиться діяльність, до органу доходів і зборів за місцезнаходженням такого об`єкта.
Відомості про об`єкти оподаткування платника податків, зокрема, в графі "Тип об`єкта оподаткування" цієї форми заповнюється відповідно до рекомендованого довідника типів об`єктів оподаткування.
У разі відсутності типу об`єкта оподаткування у зазначеному Довіднику платник податків визначає його самостійно.
За порушення норм чинного законодавства з питань оподаткування для посадових осіб підприємств, установ, організацій та суб`єктів підприємницької діяльності передбачено адмінвідповідальність (ст.163.1 – 163.4 КпАП) та складається протокол про адміністративне правопорушення як на посадову особу, яка здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів, так і на головного бухгалтера.
При цьому якщо штатним розписом підприємства не передбачено посади головного бухгалтера, то протокол про адмінправопорушення складається на особу, на яку покладено ведення бухобліку підприємства, складання і подання фінансової звітності.
Лист Міндоходів від 23.12.13 р. № 18025/6/99-99-15-01-05-15.

Новини за темою:
Облік платників податків з 06.06.14 р. по-новому
Як вносяться зміни до форми № 20-ОПП у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування?


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!