Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Адмінвідповідальність на морському та річковому транспорті

May 27, 2013

Затверджено порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення на морському та річковому транспорті. 
Від імені органів морського і річкового транспорту розглядати справи про адмінправопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право уповноважені на те відповідно до виду порушення посадові особи, визначені в ст. 225 КУпАП: керівник центрального або територіального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпеки на морському та річковому транспорті, та їх заступники, капітан порту, капітан судна. 
Органи морського і річкового транспорту розглядають справи про адмінправопорушення, передбачені КУпАП, зокрема: порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на морському та річковому транспорті, правил реєстрації торговельних суден, правил перевезення небезпечних речовин або предметів на морському і річковому транспорті, невиконання законних вимог посадових осіб органів морського і річкового транспорту тощо. 
За вчинення адмінправопорушення можуть застосовуватися такі адміністративні стягнення: попередження, штраф, позбавлення права керування судном, маломірним судном, всіма видами плавучих засобів. 
При виявленні адмінправопорушення на морському та річковому транспорті уповноваженою на те  особою та інспектором з безпеки складається протокол про адмінправопорушення. Справи про такі адмінправопорушення розглядаються за місцем їх вчинення у 15-денний строк з дня одержання уповноваженою особою протоколу та інших матеріалів справи. За результатом розгляду справи виноситься постанова по справі про адмінправопорушення. 
Втратив чинність наказ Мінтранспорту від 03.10.07 р. № 891, який до цього встановлював порядок розгляду та оформлення адмінправопорушень на морському і річковому транспорті.

Наказ МінінфраструктуриУкраїни від 18.04.13 р. № 235 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 31.05.13 р. № 38).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!