Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Адмінвідповідальність-2015 за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних

March 24, 2015

З 01.02.15 р. реєстрації в ЄРПН підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних (у тому числі які не надаються покупцю, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування) незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній/розрахунку коригування.
У січні 2015 року обов’язковій реєстрації в ЄРПН підлягали податкові накладні, у яких сума ПДВ перевищує 10 тис.грн., а також ті, що були складені при здійсненні операцій з постачання підакцизної та імпортованої продукції.
Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН здійснюється не пізніше 15 календарних днів, наступних за датою їх складання.
Відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання аудиторських висновків, подання яких передбачено законами України - тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 5 до 10 НМДГ.
Ті ж самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 10 до 15 НМДГ.
З урахуванням зазначеного, у разі недодержання платником ПДВ вимог щодо термінів реєстрації податкових накладних в ЄРПН до його посадових осіб застосовується адміністративна відповідальність, передбачена ст. 163 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За матеріалами ІДД ЗІР (розділ 101.20).

Новини за темою:
З якої дати всі податкові накладні підлягають реєстрації в ЄРПН
Чи можна в лютому зареєструвати «прострочену» січневу податкову накладну?
5 гарячих запитань про реєстрацію податкових накладних у ЄРПН. Порада від експерта редакції

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!