Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Адміністрування ПДВ в зоні АТО: новації від Уряду

September 9, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3045 "Про внесення зміни до підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування податку на додану вартість на території проведення антитерористичної операції”.
Законопроектом пропонується на період проведення АТО для платників податків, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована територія, не здійснювати добровільної та обов’язкової реєстрації платниками ПДВ.
Крім того, пропонується передбачити додаткові підстави анулювання реєстрації платниками ПДВ:
а) для платників податків, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована територія:
- у разі неподання протягом одного податкового місяця контролюючому органу декларації з ПДВ та/або подання такої декларації, яка свідчить про відсутність постачання/придбання товарів, здійснених з метою формування податкового зобов'язання чи податкового кредиту;
- у разі реєстрації платником податку протягом одного звітного (податкового) періоду податкових накладних в ЄРПН, але за такий період у строки, визначені ст. 203 ПК, таким платником не було подано податкової декларації з ПДВ та/або не було проведено розрахунків з бюджетом з цього податку;
б) для платників податків, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є окремі території проведення АТО, інші, ніж тимчасово окупована територія:
- у разі неподання протягом трьох податкових місяців контролюючому органу декларації з ПДВ та/або подання такої декларації, яка свідчить про відсутність постачання/придбання товарів, здійснених з метою формування податкового зобов'язання чи податкового кредиту;
- у разі реєстрації протягом трьох податкових місяців податкових накладних в ЄРПН, але за такий період у строки, визначені ст. 203 ПК, не подано податкової декларації та/або не проведено розрахунків з бюджетом.
Анулювання реєстрації пропонується здійснювати за заявою платника податку або за самостійним рішенням відповідного контролюючого органу.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!