Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

А ви дотримуєтесь законодавства про працю?

June 19, 2013

Держпраці України нагадала, що проводить перевірки суб`єктів господарювання, віднесених до високого ступеня ризику, незалежно від системи оподаткування, обліку та звітності. 
Планова перевірка проводиться за період з часу останньої перевірки або за останній календарний рік, позапланова – за період, порушення законодавства в якому стали підставою для її проведення. 
Перевірки додержання законодавства про працю проводяться шляхом вивчення документів, наданих роботодавцем, з тих питань, які стали підставою для проведення перевірки незалежно від закінчення строку давності притягнення до адмінвідповідальності. Якщо для вивчення певного питання необхідні документи, термін зберігання яких закінчився, роботодавець має надати держінспектору праці акт знищення таких документів, оформлений у встановленому порядку. 
Такі перевірки повинні здійснюватися у присутності керівника або його заступника, або уповноваженої особи суб`єкта господарювання. У разі проведення невиїзної перевірки у приміщенні Держпраці України або її територіального органу оригінали первинних документів для перевірки надаються керівником або його заступником, або іншою уповноваженою особою суб`єкта господарювання.

Лист Держпраці від 24.05.13 р. № 210/21/01/2366-13.



Новини за темою:

Винні за порушення законодавства у сфері трудових відносин

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!