Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

14 березня 2014 року - граничний строк сплати авансових платежів з ПДФО

March 7, 2014

Фізичні особи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховують самостійно. Розмір таких платежів повинен становити не менш як 100 % річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умовах). Авансові платежі сплачуються до бюджету по 25 % щокварталу у терміни до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада (пп.177.5.1 ПК). 
Таким чином, 14 березня 2014 року є граничним днем сплати підприємцями авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб. 
Водночас, у разі зменшення суми отриманого доходу за попередній квартал поточного року більш ніж на 20 % у порівнянні з розрахунковою сумою доходу на такий квартал, платник податку має право зменшити суму авансового платежу, що підлягає сплаті у наступний строк, встановлений пп.177.5.1 ПК.
Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, визначено ст.177 ПК.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!