Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

11-й щорічний Конгрес бухгалтерів України успішно відбувся в Юрмалі

June 30, 2017

23–27 червня 2017 року в конференц-залі готелю «SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences» у м. Юрмалі (Латвія) успішно відбувся Українсько-Балтійський бухгалтерський конгрес.

[p3768]

У заході взяли участь головні бухгалтери, аудитори та фінансові директори підприємств України, а спікерами виступили представники аудиторських та інвестиційних компаній Латвії, Литви та Чехії (зокрема «BDO Latvia», «Nexia Audit Advice», Асоціації бухгалтерів Латвії, компаній «STEKAS» та «SCEHNGEN WEALTH»).

Ініціювала проведення Конгресу ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» (ВБК), а організатором виступила компанія «UtekaBusinessEvents» за участю бухгалтерського видання «БАЛАНС» та консалтингової компанії «Controlling Factor». Конгрес відбувся за участю представників Міністерства фінансів України, посольства України в Латвії, ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» і Сейму Латвії.

[p3767]

У рамках цієї зустрічі було проведено одне пленарне засідання, шість робочих сесій і два круглих столи.

Проведення 11-го Конгрессу саме в Латвії (як повноцінного члена ЄС) не випадкове.

По-перше, метою стала можливість привернути увагу професійної спільноти бухгалтерів в Україні та поза її межами до наших цінностей, прагнень, очікувань; по-друге, поширення інформації про Україну, наші професійні здобутки та особисті якості українських бухгалтерів.

Ось один важливий момент, про який ішлося в рамках Конгресу: останнім часом відбувається зміна призначення бухгалтерського обліку, вимог до складання фінансової звітності та інформації, що в ній розкривається. У середовищі професійної спільноти шириться занепокоєння через невпинне зростання обсягів даних. Бухгалтери-практики зазначають, що витрати на складання звітності перевищують вигоди, а інколи інформація в ній є досить сумнівною або неоднозначною.

[p3766]

Другий важливий момент, який обговорювався за круглим столом: завдання щодо формування широкого кола грамотних користувачів, здобуття менеджерами всіх рівнів, інвесторами, фінансистами навиків культури користування публічними фінансовими даними, а також прищеплення в бізнес-середовищі поваги до бухгалтерського обліку та професії бухгалтера.

Серед досягнень Конгресу:
• обмін досвідом у вирішенні практичних питань у сфері управлінського та бухгалтерського обліку, фінансової звітності;
• ознайомлення із практикою реформування аудиторської та бухгалтерської справи в Латвії та Литві відповідно до стандартів ЄС, зокрема, у галузі держзакупівель (забезпечення прозорості тендерних процедур та механізмів їх контролю), трансформації конкурентного законодавства до загальноєвропейських норм, трансфертного ціноутворення, а також із перспективними напрямами вдосконалення системи обліку та звітності в ЄС, у тому числі шляхом застосування програмного забезпечення;
• отримання рекомендацій, що ґрунтуються на практиці реалізації на латвійських підприємствах оптимальних принципів формування облікової політики.

11-й Конгрес успішно відбувся, і його учасники вирушили в Україну з новими знаннями, корисними діловими контактами і величезним багажем позитивних емоцій.

[p3765]

Підтримали проведення і виступили партнерами Конгресу: бренд 1С:Підприємство 8, мережа магазинів електронних послуг «Твій час», інститут обліку і фінансів АПК України, інститут сертифікованих фінансових менеджерів Великобританії в Україні, портал «Ютека», передплатна агенція «Меркурій», компанія «Фінансовий персонал», журнал «Незалежний Аудитор».

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!