Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

10 правил оформлення первинних документів

August 29, 2013

Як відомо, факти господарської діяльності підприємства фіксуються в документах, які називаються первинними. Інформація з однорідних первинних документів зводиться в регістри. На підставі регістрів формуються бухгалтерські та податкові звіти. Арифметичні та методологічні помилки у первинних документах, в кінцевому рахунку, приводять до недостовірних звітів, а це загрожує донарахуванням податків, адміністративними штрафами та іншими неприємностями. Тому оформляти первинні документи треба ре-те-льно!
На допомогу бухгалтеру пропонуємо 10 простих правил.
Правило 1. Документ визнається первинним, якщо він містить відомості про господарську операцію та підтверджує факт її здійснення. Первинний документ складається у момент здійснення господарської операції або відразу після її закінчення.
Правило 2. Первинний документ може бути складений на бланку типової або довільної форми, але в будь-якому випадку повинен мати обов`язкові реквізити.
Дивись статтю повністю.
Дана стаття входить у спецвипуск «Первинні документи – фундамент бухгалтерського та податкового обліку», журнал «БАЛАНС» № 68-69 від 29.08.13 р.
У цьому унікальному спецвипуску представлені зразки первинних документів на всі випадки життя, складені на типових бланках і відповідають чинному законодавству.
З питань придбання телефонуйте у відділ продажів (056) 370-44-25.


Новини за темою:

Первинні документи - тільки українською!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!