Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

10 голосів не вистачило для скасування пенсійної реформи

November 5, 2013

Верховна Рада України не підтримала законопроект № 2934 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення умов пенсійного забезпечення громадян".
За дане рішення проголосували лише 216 депутатів (при необхідних 226) із 404, зареєстрованих у сесійній залі. При цьому не було таких хто був проти, але не голосували 164 депутати, 24 депутати утрималися, а 38 депутатів взагалі не були присутні на голосуванні.
Законопроектом передбачалося внести ряд змін, зокрема:
- повернути право жінкам виходити на пенсію в 55 років;
- застосовувати у розрахунку пенсії та її перерахунку у зв`язку з отриманням додаткового стажу середню зарплату на одну застраховану особу в цілому по Україні за рік, що передує року звернення за призначенням пенсії;
- зменшити розміри страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності;
- відновити право на перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів у зв`язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Крім того, законопроектом пропонувалося ввести перерахунок пенсій після двох років з дня їх призначення з урахуванням показника середньої заробітної плати за три календарні роки, що передують року перерахунку.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!