Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підписано Меморандум про розвиток державних електронних аукціонів на Blockchain

March 24, 2016

23 березня в Києві відбулося підписання Меморандуму про розвиток і впровадження системи децентралізованих онлайн-аукціонів в державних галузях.
23 березня в приміщенні Фонду інновацій та розвитку, Київ, Верхній Вал, 10 відбулося підписання Меморандуму.
У розробці платформи eAuctoin 3.0 брали участь такі організації: IDF Reforms Lab, Distributed Lab, Ощадбанк, ПриватБанк, Microsoft, Unitybars.
У підписанні меморандуму також брав участь губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі і засновник Фонду Інновацій та Розвитку (IDF Reforms Lab) Георгій Вашадзе.
Текст меморандуму на трьох мовах доступний на сайті проекту eauction.idf.solutions.
Аукціон на базі Blockchain, коли він буде впроваджений в Україні, стане першим в світі прототипом використання державою децентралізованої горизонтальної системи для приватизації і оренди державного майна, ліцензій і т. Д.
Ця система базується на таких принципах:
- транспареность даних і процедур
- децентралізація/распеделенность системи на основі технології Blockchain
- використання на умовах Open Source Licence і на технології платформи публічного хмари
- свобода і легкість доступу
- відкритість первинних даних через API
Ось і настав той момент, коли технологія блокчейн і біткоін стали мейнстрімом. Депутати в черзі стояли, щоб потрапити на презентацію eauction.io.
Серед підписали меморандум є і біржа Kuna. Таким чином, брати участь у купівлі державного майна на новому аукціоні можна буде за допомогою криптовалюти.
Система «E-Auction 3.0» - це децентралізований електронний аукціон нового покоління. Нова система на базі Blockchain повинна залучити приватних провайдерів, на платформі яких будуть проводитися торги. Вони матимуть безпосередній комерційний інтерес в забезпеченні стабільності і надійності цієї системи і, що важливо, утримувати її за кошти учасників торгів, а не за бюджетні гроші.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Podpisan-Memorandum-o-razvitii-gosudarstvennyx-elektronnyx-aukcionov-na-Blockchai.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!