Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Процедуру держреєстрації припинення підприємницької діяльності спрощено

June 5, 2014

Прийнято та підписано Закон „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за заявницьким принципом”.

Цим Законом спрощено процедуру державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням.

Так, передбачено, що для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа - підприємець або уповноважена нею особа подає (надсилає) державному реєстратору реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням.

Реєстраційна картка приймається за описом, копія якого в день надходження документа видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) заявнику з відміткою про дату його надходження.

Державний реєстратор за відсутності підстав для залишення реєстраційної картки на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням без розгляду зобов`язаний не пізніше наступного робочого дня з дати надходження цього документа внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та в той же день видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) їй повідомлення про внесення такого запису.

Закон України від 13.05.14 р. № 1258-VII набуде чинності через місяць з дня офіційного опублікування.

 

Новини за темою:

Прийнято Закон про припинення діяльності ФОП за 1 день

Припинення підприємницької діяльності – які документи подавати держреєстратору?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!