Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Застосування штрафних санкцій з ПДФО: роз’яснює ДФС

May 25, 2015

Відповідно до п. 119.2 ПК неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов`язань платника податку та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень.
Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 гривень.
Передбачені цим пунктом штрафи не застосовуються у випадках, коли недостовірні відомості або помилки у податковій звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку виникли у зв`язку з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ПК та були виправлені відповідно до вимог ст. 50 ПК.
Роботодавець платника податку зобов`язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику податку у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги:
а) за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;
б) під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку;
в) під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.
Враховуючи зазначене, з 1 січня 2014 року норма, визначена п. 119.2 ПК, розповсюджується на випадки, коли роботодавцем проводиться виправлення недостовірних відомостей або помилок у податковому розрахунку ф. № 1ДФ за наслідками перерахунку суми доходів, нарахованих платнику податку у вигляді заробітної плати.
Процедура застосування штрафних санкцій передбачає складання акта перевірки, в якому відображається встановлене порушення.
Штрафні (фінансові) санкції (штрафи) за наслідками перевірок, які здійснюються контролюючими органами, застосовуються у розмірах, передбачених законом, чинним на день прийняття рішення про застосування таких штрафних (фінансових) санкцій.
Отже, з 1 січня 2014 року норма, визначена п. 119.2 ПК, поширюється на випадки подання уточнених податкових розрахунків ф. № 1ДФ за звітні періоди 2013 року.

Лист ДФС від 30.05.14 р. № 10262/5/99-99-17-02-01-16.

Новини за темою:
Відповідальність за порушення строків подання форми № 1ДФ: є аргументи на користь застосування штрафу в меншому розмірі

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!