Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси коригування договірної величини споживання електроенергії

August 30, 2013

Відповідно до Правил користування електричною енергією постачання електроенергії всім споживачам здійснюється відповідно до режимів, передбачених договорами. Відомості про обсяги очікуваного споживання електроенергії в наступному році з помісячним або поквартальним розподілом подаються споживачами постачальнику електроенергії за регульованим тарифом у термін, обумовлений договором. При цьому, протягом розрахункового періоду споживач має право звернутися до постачальника із заявою щодо коригування договірної величини споживання електроенергії.
Таку заяву постачальник розглядає протягом 5 робочих днів з дня її отримання та приймає відповідне рішення, про що не пізніше 6 робочого дня від дня отримання заяви письмово повідомляється споживач. Постачальник має право відмовити в коригуванні (збільшенні) договірних величин у разі невиконання споживачем своїх зобов`язань щодо оплати електроенергії.
У разі дотримання споживачем встановленого порядку коригування договірної величини споживання електроенергії, постачальник має здійснити таке коригування таким чином, щоб скоригована величина, з урахуванням графіка роботи споживача, не призвела до перевищення величини дозволеної потужності, що зазначена в договорі про постачання електроенергії. Крім того, якщо заявлений споживачем на коригування обсяг очікуваного споживання електроенергії на об`єкті у розрахунковому періоді більший ніж максимально-можливий обсяг споживання електроенергії на цьому об`єкті відповідно до умов договору, то постачальник має здійснити коригування до рівня максимально-можливого обсягу споживання електричної енергії на цьому об`єкті у розрахунковому періоді.

Лист НКРЕ від 24.07.13 р. № 5055/26/47-13.

Новини за темою:
Функціонування «електричних» кол-центрів: які обов’язки у ліцензіатів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!