Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли дорожній лист остаточно зникне із законодавства про вантажні перевезення?

October 3, 2013

Держпідприємництво роз’яснило ситуацію щодо законодавчого регулювання обов’язкового застосування дорожнього листа при перевезенні вантажів.
Зокрема, Мінінфраструктури листом від 25.07.13 р. № 8312/25/10-13 повідомило, що Законом від 05.07.11 р. № 3565-VI було внесено зміни до ст. 16 Закону «Про дорожній рух» в частині виключення дорожніх (маршрутних) листів з переліку документів, що повинен мати при собі водій та на вимогу пред`являти для перевірки. Слова «дорожній лист» було виключено також із Закону «Про автомобільний транспорт». Крім того, проводяться заходи стосовно внесення змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, якими, зокрема, пропонується виключити норму щодо обов`язковості наявності дорожнього листа при перевезенні вантажів.
Водночас норми щодо обов`язковості застосування дорожнього листа залишаються діючими в Переліку документів, необхідних для здійснення перевезення вантажу автомобільним транспортом у внутрішньому сполученні, а також у спільному наказі Мінтрансу та Мінстату від 29.12.95 р. № 488/346, яким були затверджені типові форми первинного обліку роботи вантажного автомобіля.
При цьому, Держпідприємництво звернулось до Мінінфраструктури з пропозицією прискорити приведення у відповідність із нормами діючих законів положень зазначених нормативних актів та погодило проект нової редакції Закону «Про автомобільний транспорт», яким визначено вичерпний перелік документів, на підставі яких виконуються вантажні перевезення, зокрема, в ньому відсутні норми щодо дорожнього листа та «інших документів, передбачених законодавством».

Лист Держпідприємництва від 16.08.13 р. № 7443.


Новини за темою:

Транспортні витрати підтверджуються подорожнім листом!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!