Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Зона свободной торговли между Украиной и ЕС: изменения в таможенных режимах сторон

January 12, 2016

З 1 січня 2016 року почала діяти зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Враховуючи те, що ЄС знизив для України ставки ввізного мита до рівня першого року ЗВТ ще в 2014 році в рамках автономних торгових преференцій, функціонування ПВЗВТ, зараз, означає початок зниження ввізних мит Україна для товарів походженням з ЄС.

З рівнями ставок ввізного мита України, які будуть застосовуватися в 2016 році до імпорту товарів походженням з ЄС в рамках вільної торгівлі між Україною та ЄС можна ознайомитися на сайті Херсонської Торгово-промислової палати.

При цьому паралельно з режимом вільної торгівлі впродовж двох років діятиме пільговий режим GSP, яким Україна користується вже багато років при експорті держав-членів ЄС.

Попередній побіжний аналіз показує, що по 547 тарифним лініях класифікації митного тарифу ЄС в 2016 році буде вигідно експортувати у рамках режиму GSP.

А в 2017 році таких ліній залишиться 424. При цьому для експорту в рамках режиму вільної торгівлі, необхідно отримати сертифікат походження товарів форми EUR.1, який з 1 січня 2016 роки видається митними органами України, а для експорту в рамках режиму GSP необхідно отримати сертифікат форми А, який видається ТПП.

З переліком товарів за кодами КН ЄС, ставки ввізного мита за якими в 2016 році нижче в рамках режиму GSP, можна ознайомитися також на сайті ТПП.

Довідково: Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 згідно Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку, затверджено наказом Мінфіну від 18.11. 2 014 № 1142.

По окремих товарах лібералізація торгівлі відбудеться в рамках тарифних квот. Разом з тим, важливим є те, що експорт до ЄС та імпорт з ЄС в Україну можливо і за межами тарифних квот, сплачуючи при цьому чинне ввізне мито.

Перелік тарифних квот, а також ставки ввізного мита в межах квоти і поза квотою вже опубліковані на сайті Херсонської ТПП.

Довідково: Адміністрування тарифних квот для імпорту в Україну м'яса свинини; м'яса птиці і цукру буде відбуватися за принципом "перший прийшов - перший обслуговується". Порядок контролю за розподілом тарифної квоти затверджений наказом Мінфіну від 11.12.2014 № 1203.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Zona-vilnoi-torgivli-mizh-Ukrainoyu-ta-YES-zmini-u-mitnix-rezhimax-storin-12638

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!