Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Законопроект относительно масштабного стимулирования отечественного производства, привлечения прямых иностранных инвестиций и развития малого и среднего предпринимательства

July 13, 2015

Законопроект № 2143а покликаний ліквідувати конкурентні недоліки для представників малого і середнього бізнесу та вітчизняних виробників у порівнянні з іноземними компаніями й великими підприємствами шляхом забезпечення для них ринкових умов доступу до державних закупівель в час економічної кризи та відсутності дешевих кредитних ресурсів.

Як зазначалось під час засідання, документом передбачається розширення мети та напрямів державної політики підтримки малого і середнього підприємництва, зокрема, шляхом гарантування прав і законних інтересів суб’єктів малого і середнього підприємництва при участі у державних закупівлях. Також пропонується удосконалення процедури оцінки пропозиції конкурсних торгів.

Пропозиція щодо зобов’язання Уповноваженого органу опубліковувати на власному веб-сайті аналітичну інформацію щодо частки товарів вітчизняного виробництва та частки малого та середнього бізнесу у загальному обсязі державних закупівель дозволить зробити цей процес більш прозорим та надасть можливість спостерігати його в динаміці.Народні депутати погодилися, що запровадження механізмів, запропонованих у законопроекті, дасть вагомий поштовх для розвитку вітчизняної промисловості, залучення прямих іноземних інвестицій та створення нових робочих місць, а, отже, і збільшення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів.

Більш того, у зв’язку з девальвацією національної валюти та нестабільним курсом національної грошової одиниці, закупівля товарів вітчизняного виробництва гарантує державному замовнику менші витрати на сервісне обслуговування порівняно з іноземним аналогом, а, значить, сприятиме прямій економії державних коштів.

Обговоривши зазначене питання, члени Ко мітету ухвалили рішення внести законопроект на розгляд Верховної Ради та за результатами розгляду у першому читанні пропонувати прийняти його за основу.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/-Zakonoproekt-shhodo-masshtabnogo-stimulyuvannya-vitchiznyanogo-virobnictva-zaluchennya-pryamix-inozemnix-investicij-ta-rozvitku-malogo-ta-serednogo-pidpriyemnictva-7736

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!