Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Возможна ли реализация алкоголя через собственные розничные торговые точки без наличия оптовой лицензии?

November 8, 2016

ГФС рассмотрела письмо от 27.10.16 г. № 22976/10/26-15-40-04-34 о предоставлении разъяснения относительно реализации алкогольных напитков импортером алкогольных напитков через собственные розничные торговые точки без наличия оптовой лицензии.
Если производитель или импортер продает алкогольные напитки и табачные изделия через собственный магазин, осуществляется розничная торговля - деятельность по продаже товаров непосредственно гражданам и другим конечным потребителям для их личного некоммерческого использования независимо от формы расчетов, в том числе на разлив в ресторанах, кафе, барах, других субъектах хозяйствования общественного питания.
Таким образом, реализация алкогольных напитков и табачных изделий через собственные розничные торговые точки предусматривает передачу указанного товара конечному потребителю.
Розничная торговля алкогольными напитками (кроме столовых вин) или табачными изделиями может осуществляться субъектами хозяйствования всех форм собственности, в том числе их производителями, при наличии у них лицензий.
Учитывая вышесказанное, субъект хозяйствования, который осуществляет импорт алкогольных напитков на таможенную территорию Украины на основании лицензии на право импорта алкогольных напитков, может осуществлять реализацию последних через собственные торговые точки непосредственно гражданам и другим конечным потребителям при наличии лицензий на право розничной торговли алкогольными напитками.

Источник: https://uteka.ua/publication/Vozmozhna-li-realizaciya-alkogolya-cherez-sobstvennye-roznichnye-torgovye-tochki-bez-nalichiya-optovoj-licenzii-1.


Лист ГУ ДФС у м. Києві
від 27.10.16 р. № 22976/10/26-15-40-04-34

Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві  у відповідь на звернення «» щодо надання роз’яснення стосовно реалізації алкогольних напоїв імпортером алкогольних напоїв через власні роздрібні торгові точки без наявності оптової ліцензії повідомляє.

Основні засади державної політики у сфері виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, забезпечення їх високої якості та захисту здоров’я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України визначає Закон України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами) (далі – Закон № 481).
Відповідно до ст. 15 Закону № 481 субєкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво або імпорт алкогольних напоїв або тютюнових виробів, здійснюють поставку цієї продукції суб’єктам господарювання оптової і роздрібної торгівлі та іншим українським споживачам за наявності ліцензії на оптову торгівлю.
Статтею 1 Закону № 481 визначено, що оптова торгівля – діяльність по придбанню і відповідному перетворенню товарів для наступної їх реалізації суб’єктам господарювання роздрібної торгівлі, іншим суб’єктам господарювання.
У разі реалізації виробником або імпортером алкогольних напоїв та тютюнових виробів через власний магазин здійснюється роздрібна торгівля – діяльність з продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.
Таким чином реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів через власні роздрібні торгові точки передбачає передачу зазначеного товару кінцевому споживачу.
Відповідно до ст. 15 Закону № 481 роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.
Враховучи вищезазначене, субєкт господарювання, що здійснює імпорт алкогольних напоїв на митну територію України на підставі ліцензії на право імпорту алкогольних напоїв, може здійснювати реалізацію останніх через власні торгові точки безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам за наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Заступник начальника                                              Е.М. Пруднікова

Источник: https://uteka.ua/publication/Otnositelno-realizacii-alkogolya-importerom-cherez-sobstvennye-roznichnye-torgovye-tochki.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!