Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Украинский бизнес приобщается к реформированию рынка труда

August 31, 2015

Новий законопроект щодо реформування сфери зайнятості обговорили на круглому столі у Торгово-промисловій палаті України. У публічній дискусій свої пропозиції висловили представники влади, незалежні експерти, бізнес та громадськість.

«Ситуація в країні вимагає невідкладного реформування ринку праці та запровадження адекватних заходів для стимулювання зайнятості населення, – зазначила заступник директора Департаменту ринку праці та зайнятості Держслужби зайнятості Надія Дмитренко. – Підготовлені зміни до законодавства спрямовані на модернізацію управління у сфері зайнятості та розширення інструментів стимулювання зайнятості населення.

Зокрема за її словами проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття» передбачає:«Країна вже давно очікує реформ державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування. Ми повністю підтримуємо ініціативу Державної служби зайнятості щодо розробки нового законодавства і зі свого боку максимально долучили до публічного обговорення цього питання регіональні торгово-промислові палати та комітети підприємців, що працюють при ТПП України. Всі пропозиції, які будуть згенеровані нашими експертами та підприємствами-членами палат, ми передамо до Державної служби зайнятості і Мінсоцполітики», – зазначив перший віце-президент ТПП України Михайло Непран, відкриваючи засідання.

1.Створення на базі існуючої державної служби зайнятості Національного агентства зайнятості, підпорядкованого Міністерству соціальної політики, з функціями виконавчої дирекції Фонду страхування на випадок безробіття та з мережею агентств зайнятості на регіональному та місцевих рівнях.

2. Запровадження коротко- та середньострокових прогнозів попиту на робочу силу, що будуть здійснюватися Мінсоцполітики разом з Нацагентством зайнятості.

3. Запровадження нових механізмів регулювання ринку праці та додаткових сервісних послуг як для шукачів роботи, так і для роботодавців.

4. Запровадження додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування безробітних.

5. Посилення соціальної відповідальності бізнесу.

6. Посилення страхових принципів виплати допомоги по безробіттю.

Державна служба зайнятості приділяє значну увагу взаємовідносинам із бізнесом. Така робота спрямована на створення робочих місць, тому сприяє вдосконаленню законодавства, що регулює ці відносини. Про заплановані нововведення щодо соціальної відповідальності бізнесу розповів заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко. Він наголосив, що саме з метою посилення соціальної відповідальності бізнесу пропонується зобов’язати роботодавців проводити підвищення кваліфікації своїх працівників не рідше ніж один раз на п’ять років (крім осіб передпенсійного віку та некваліфікованого персоналу), а при порушенні цього обов’язку після звільнення працівників роботодавець має відшкодувати Фонду затрати на їх професійне навчання у разі їх реєстрації як безробітних.

Також державна служба зайнятості на етапі своєї модернізації активно використовує міжнародний досвід, який дозволив запропонувати у новому законопроекті компенсації роботодавцям, які працевлаштовують безробітних з числа дітей-сиріт, осіб передпенсійного віку, осіб, звільнених з військової служби після участі у проведенні АТО у розмірі заробітної плати таких працівників (такий механізм субсидованої зайнятості широко використовується в країнах ЄС – Австрії, Німеччині, Португалії тощо).

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!