Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Украина усилила ответственность за нарушения в сфере информбезопасности

August 4, 2015

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації (НКРЗІ) погодила проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності за вчинення правопорушення у сфері інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю (реєстраційний номер 2133а), наданий в комісію Службою безпеки України (СБУ). Про це заявив голова НКРЗІ Олександр Животовський після засідання комісії, на якому було прийнято відповідне рішення.

У той же час голова НКРЗІ зазначив, що комісія внесла зауваження про наявність у пропонованих законодавчих змін двох пунктів - з обмеження доступу до окремих ресурсів в мережі Інтернет рішенням НКРЗІ та за зобов`язаннями операторів телекомунікацій зв`язку купувати за свій рахунок обладнання для встановлення у власних мережах для проведення спецслужбами негласних слідчих дій.

«Є два великих пункти, які ми пропонуємо доопрацювати. Законопроектом пропонується приймати рішення про обмеження дії тих чи інших ресурсів. У нас тут немає критеріїв, яким чином приймати рішення. Ми пропонуємо виключити цей пункт і щоб це відбувалося, як зараз це прописано - виключно за рішенням суду і без залучення комісії», - додав він.

За словами Животовского, у комісії немає функції контролю за контентом мереж.

«Інший пункт, який говорить про те, що оператори повинні за свій рахунок придбати обладнання і ставити на свої мережі для державної безпеки за поданням спецслужб. Тут також, з нашої точки зору, ми готові допомагати в цьому. Але для того, щоб приймалося рішення, слід визначати механізм, як це працює », - повідомив він.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Ukraina-posilila-vidpovidalnist-za-porushennya-u-sferi-informbezpeki-8346

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!