Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

С сегодняшнего дня градостроительные полномочия переданы на места

September 1, 2015

Передача функцій ДАБК місцевої влади здешевить вартість житла

З 1 вересня 2015 місцевому самоврядуванню передаються повноваження Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБК). Відповідний пакет постанов прийняв Кабінет міністрів України 19 серпня.

"Ми передаємо на місця реєстрації декларацій, контроль за будівництвом, відповідальність перед суспільством, вплив на містобудівну ситуацію і накладення штрафів. З прийняттям цього рішення буде скорочена дистанція для прийняття рішень. У будівництві це дуже важливо, тому що скорочення дистанції - це скорочення термінів. А це означає можливість залучення кредитних ресурсів, а також дає можливість здешевити квадратні метри промислового або житлового будівництва ", - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлового господарства Геннадій Зубко.

За його словами відтепер "все буде надаватися на місці і місцеві чиновники вже не зможуть розповідати, що з Києва їм не дають дозволів та погоджень. На додачу ми впроваджуємо електронні послуги, що також зменшить вплив чиновника".

Міністр підкреслив, що це рішення знижує корупційні ризики за рахунок скасування централізованого прийняття рішень.

"Держава передає цим громадам гроші, землю, можливості впливати на ситуацію і залучати інвестиції в свої регіони. Тому ті функції, які раніше практично залежали від Києва, коли місцева влада не могла впливати на незаконне будівництво, на те, що не вчасно здають об'єкти будівництва - відтепер віднесені до повноважень місцевих управлінців ", - сказав Зубко.

Нагадаємо, Кабмін прийняв пакет документів про децентралізацію у сфері будівництва 19 серпня 2015

 

(Публикуется на языке оригинала)

 

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Z-sogodnishnogo-dnya-mistobudivni-povnovazhennya-peredani-na-miscya-9110

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!