Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Регистрируйте РРО до 1 июля - проверок не будет до 2017 года

February 26, 2015

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують про зміни у пункті 296.10 ПК України. Зокрема змінами передбачено, що платники єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи – підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО.

При цьому зазначені зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону №71, вступають у силу:

- для платників єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року;

- для платників єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року.

Разом з тим змінами до Перехідних положень Кодексу встановлено, що платники єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці), крім визначених у пункті 296.10 Кодексу, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм цього Кодексу перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.

Варто відмітити, що у зв’язку із внесеними змінами, суб’єкти господарювання при продажу товарів у мережі Інтернет, у тому числі фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку 2 та 3 груп (починаючи із визначеного Кодексом для кожної групи терміну), повинні застосовувати РРО та видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми.

Також до пункту 1 статті 9 Закону 265 внесено зміни щодо обов’язкового застосування РРО та РК при наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку.

Таким чином, розширюється сфера застосування РРО підприємствами, які надають послуги (перукарні, салони краси, спортивні клуби, хімчистки, сервісні центри з ремонту побутової техніки тощо). Підприємства сфери послуг при проведенні розрахунків мають застосовувати РРО на загальних підставах.

Джерело: http://uteka.ua/

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!