Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Реформа Госслужбы занятости

August 11, 2015

В Україні будуть застосовувати європейський досвід.

Вже підготовлено закон України o зайнятості, де буде прописана реформа державної служби зайнятості, яка трансформує ee в Нацагенство зайнятості c відповідним функціоналом, який є в європейських державних служб зайнятості.

"Ми хочемо підвищити якість надання послуги не тільки тим, хто потрапив під "страховий випадок", тобто став безробітним. Ми також хочемо надавати покращені послуги людям, які в даний час вважаються зайнятими. Студентам, наприклад. За законодавством – це зайнята людина і ми не можемо сьогодні працювати зі студентами як з безробітними.

Для цього потрібно змінити законодавство і визначити джерела фінансування. Я вважаю, що потрібно задіяти кошти місцевих органів самоврядування, банківських установ, роботодавців і міжнародних організацій. Ми повинні виокремити групи людей, з якими ми будемо працювати: зайняті і безробітні. Наступний крок – це молодіжна зайнятість.

Великим блоком повинна йти самозайнятість і ті, хто хоче почати власний бізнес. Ще один блок питань – це люди, які живуть у сільській місцевості. Також учасники АТО, ВПО. Ми хочемо запровадити механізм компенсації роботодавцям частини заробітної плати на створені для цієї категорії громадян робочі місця. Великим блоком повинен йти прогноз ринку праці.

Сьогодні довгостроковий прогноз ринку праці є, його роблять раз в 5 років, середньо-та короткострокових прогнозів ринку праці в Україні немає. Державна служба зайнятості Швеції, приміром, робить прогноз ринку праці два рази в рік. Ми хочемо запропонувати Мінсоцполітики, і воно зараз визначається з цим, щоб міністерство брало на себе держзамовлення на підготовку кадрів.

Тобто воно буде визначати, для якої галузі потрібно готувати фахівців, a Міносвіти потім певного ВУЗу повідомляти, що країні через 3 року потрібні будуть спеціалісти таких-то професій", – сказав він.

"Головний виконавець за документом – Мінсоцполітики. За термінами мені складно сказати, коли він буде готовий. У Кабмін цей документ прийде після того, як його подивляться роботодавці і профспілки України. Зрозуміло, що у них будуть свої пропозиції до того, як повинна виглядати структура і система державної зайнятості в Україні.

За даними Держстату, в середньому за 2014 рік чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років зменшилася порівняно з 2013 роком майже на 1,2 млн чоловік і становила 18,1 млн. Рівень зайнятості серед осіб у віці 15-70 років скоротився c 60,2% до 56,6%. Чисельність безробітних в 2014 році, порівняно з 2013 роком, збільшилася на 337 тис. і становила 1,8 млн осіб. Рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці (МОП), зріс c 7,3% до 9,3% економічно активного населення.

 

(Публикуется на языке оригинала)

 

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Reforma-Derzhsluzhbi-zajnyatosti.-Kopiya-8542

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!