Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Президент подписал закон о работе малого бизнеса без кассовых аппаратов

February 19, 2016

Президент України Петро Порошенко підписав закон, відповідно до якого підприємці з річним доходом меншим ніж 1 мільйон гривень звільнені від зобов'язання працювати з касовими апаратами.
Згідно з законом реєстратори розрахункових операцій не застосовуватимуть платники єдиного податку першої групи, другої і третьої груп (фізичні особи-підприємці), у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 млн грн.
Якщо ж посеред року дохід перевищить 1 млн грн, підприємець зобов'язаний з початку наступного кварталу працювати з касовим апаратом.
Нагадаємо, з 1 липня набула чинності норма Податкового кодексу, за якою підприємці третьої групи повинні були почати використовувати РРО. Передбачалося також, що підприємці 2-ї групи будуть зобов'язані використовувати РРО з 1 січня 2016 року. Однак ці норми викликали протести бізнесу.
Підприємці другої (оборот до 1,5 млн грн на рік) і третьої групи (оборот до 20 млн грн на рік) можуть працювати без РРО до тих пір, поки їх дохід не досягне 1 млн грн. Якщо це відбудеться посеред року, тоді він повинен купити РРО і працювати з ним, починаючи з першого числа кварталу, наступного після періоду, коли досягнув мільйона. Якщо, наприклад, бізнесмен наторгував на мільйон у червні, він повинен буде встановити РРО з 1 липня.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Prezident-pidpisav-zakon-pro-robotu-malogo-biznesu-bez-kasovix-aparativ-13731.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!