Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Правительство одобрило ряд решений по совершенствованию антикоррупционного законодательства

March 26, 2015

Уряд схвалив низку рішень щодо удосконалення антикорупційного законодавства, як проектів законів, так і кілька постанов Кабінету Міністрів в цій сфері.

Зокрема, схвалено проект закону про діяльність Національного антикорупційного бюро, включення його до системи органів, які здійснюють боротьбу з організованою злочинністю, а також переліку суб‘єктів, які забезпечують нацбезпеку. Крім того, були унормовані певні положення законодавства, щоб усунути дублювання положень у сфері соціального забезпечення працівників цього органу.

Частина нормативних актів, розглянутих Урядом, стосувалася Національного агентства з питань запобігання корупції.

Крім того, визначено порядок проведення спеціальних перевірок осіб, які претендують на посади, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище. Йдеться про державних службовців 1-3 категорії, суддів, прокурорів слідчих, а також керівників і їх заступників тих органів державної влади, діяльність яких поширюється на всю Україну.

Також було схвалено дуже важливий нормативний акт, який має велике значення для України – Національну стратегію у сфері прав людини.

Даний нормативний акт охоплює всі життєво важливі сфери людини і передбачає, окрім декларативних положень, механізми участі громадськості під час прийняття рішень, які стосуються прав людини, а також передбачено громадську експертизу діяльності органів державної влади.
(Публикуется на языке оригинала). 

Джерело: http://uteka.ua/

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!