Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Об утверждении Порядка осуществления органами доходов и сборов контроля за достижением плательщиками единого налога второй и третьей групп (физическими лицами - предпринимателями) объема дохода в соот

January 16, 2016

Повідомлення про розробку та оприлюднення
проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України»

Державна фіскальна служба України повідомляє про оприлюднення Міністерством фінансів України проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України» (далі – проект Порядку).
Проект Порядку розроблено відповідно до прийнятого Верховною Радою України Закону України від 1 липня 2015 року № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» з метою визначення єдиного механізму здійснення органами доходів і зборів заходів з метою контролю за досягненням фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої і третьої груп обсягу доходу понад 1 млн. гривень.
Так, пунктом 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) встановлено, що реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи, другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн. застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим.
Водночас визначено, що застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії реєстрації платником єдиного податку.
На сьогодні відсутній регуляторний акт, яким установлено шляхи та способи визначення органами доходів і зборів граничного обсягу доходу, при досягненні якого фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої і третьої груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій під час здійснення готівкових розрахунків.
З огляду на це виникає необхідність у затвердженні проекту Порядку, яким визначається єдиний механізм здійснення заходів податкового контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) граничного обсягу доходу, визначеного для таких осіб пунктом 296.10 статті 296 Кодексу (понад 1 млн. гривень).
Водночас проект Порядку передбачає, що з метою здійснення податкового контролю за досягненням фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої і третьої груп граничного обсягу доходу, встановленого для таких осіб пунктом 296.10 статті 296 Кодексу, орган доходів і зборів заходів може проводити у порядку, визначеному Кодексом, за наявності підстав, передбачених підпунктами 78.1.1 – 78.1.18 пункту 78.1 статті 78 Кодексу, документальну позапланову перевірку та за наявності підстав, визначених підпунктами 80.2.1 – 80.2.7 пункту 80.2 статті 80 Кодексу, фактичну перевірку.
З метою налагодження всебічного громадського обговорення проект Порядку оприлюднено на офіційному веб-порталі Міністерства фінансів України.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/%22Pro-zatverdzhennya-Poryadku-zdijsnennya-organami-doxodiv-i-zboriv-kontrolyu-za-dosyagnennyam-platnikami-yedinogo-podatku-drugoi-i-tretoi-grup-%28fizichnimi-osobami-%E2%80%93-pidpriyemcyami%29-obsyagu-doxodu-vidpovidno-do-punktu-296.10-statti-296-Podatkovogo-kodeksu-

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!