Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Планируется установить ответственность интернет-магазинов за ненадлежащее качество товаров

February 15, 2016

У Раді зареєстрований законопроект № 4047 «Про внесення змін до статті 8 Закону України« Про захист прав споживачів »(щодо встановлення відповідальності інтернет-магазинів за неналежну якість товарів)».
У пояснювальній записці говориться, що не завжди інтернет-магазин є безпосереднім продавцем товару - іноді він просто надає площадку для розміщення оголошення про продаж товару. Продавцем може виявитися будь-яка особа, в тому числі і не суб'єкт господарювання. В такому випадку покупка товару не буде регулюватися нормами Закону про захист прав споживачів з усіма витікаючими з цього наслідками.
Тому законопроектом пропонується встановити відповідальність інтернет-магазину, солідарну з продавцем товару, - у разі, якщо інтернет-магазин не зможе надати достовірне ім'я, місце проживання та інші засоби зв'язку з продавцем товару.
Це означає, що в разі, наприклад, неможливість знайти продавця товару, споживач зможе звернутися з вимогою до інтернет-магазину.
Після задоволення такого вимоги інтернет-магазин має право зворотної вимоги (регрес) до продавця товару. Тому інтернет-магазин буде зацікавлений не тільки сприяти найбільш повному розміщення інформації про продавця, а й перевіряти таку інформацію, враховуючи можливий наступ негативних наслідків у формі відповідальності.

(Публикуется на языке оригинала)

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!