Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Относительно обслуживания средств местных бюджетов в банках и размещения их на депозитах

July 9, 2015

14 травня 2015 р. Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 378, якою регламентовано процедуру обслуговування коштів місцевих бюджетів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ в установах банків державного сектору.

Основним завданням, що вирішується із прийняттям цієї постанови, є визначення принципово нового порядку обслуговування бюджетних коштів (в частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ) шляхом переходу за рішенням відповідної місцевої ради від казначейської форми обслуговування до обслуговування в установах банків державного сектору, а також особливостей ведення бухгалтерського обліку та звітності щодо таких операцій.

Реалізація цієї постанови сприятиме розширенню фінансових прав та свобод органів місцевого самоврядування шляхом надання їм права самостійно обирати установу (орган Казначейства чи банк), що обслуговуватиме кошти відповідного місцевого бюджету.

При цьому, відповідно до пункту 3 Порядку, затвердженого цією постановою, обслуговування коштів у банках здійснюється за умови прийняття місцевою радою відповідного рішення під час затвердження місцевого бюджету. Таке рішення приймається до початку бюджетного періоду і протягом такого періоду не змінюється.


30 червня 2015 р. Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 444 «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках», враховуючи продовження кризових явищ у банківській сфері та необхідність врахування негативних тенденцій на банківському ринку (дестабілізація функціонування частини банківських установ, зниження їх ліквідності) з метою збереження бюджетних коштів.
Зазначеною постановою змінено вимоги щодо статутного капіталу банків, у яких місцеві бюджети можуть розміщувати кошти на депозитних рахунках, шляхом встановлення вимоги щодо наявності істотної участі держави в статутному капіталі (більше 75%) замість обмеження щодо розміру статутного капіталу (більше 10 млрд.грн.).
(Публикуется на языке оригинала)
Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/SHHodo-obslugovuvannya-koshtiv-miscevix-byudzhetiv-u-bankax-ta-rozmishhennya-ix-na-depozitax-7669 

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!