Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Опубликованы законы о регистрации предпринимателей и недвижимости

December 14, 2015

12 грудня в газеті “Голос України” було опубліковано так звані децентралізаційні закони у сфері державної реєстрації прав на нерухомість та реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців.

Так, в суботу було опубліковано наступні Закони:

1. Закон (законопроект №2982) "Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Закон передбачає передачу повноважень стосовно реєстрації прав на нерухомість органам місцевого самоврядування. За органами Мін'юсту залишаться повноваження з нормативно-методичного забезпечення державної реєстрації прав, контролю за проведенням такої реєстрації, розгляду скарг на рішення дії чи бездіяльність державних реєстраторів та забезпечення підвищення кваліфікації держреєстраторів.

2. Закон (законопроект №2983) "Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб —підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Законом викладено в новій редакції Закон про держреєстрацію юросіб та ФОПів. Зокрема, передбачено, що перехідний період триватиме до 30 квітня 2016 р. Протягом цього часу місцеві органи влади переберуть на себе повноваження щодо держреєстрації, а Мін'юст відповідно відмовиться від таких.

3. Закон (законопроект №1475) «Про  внесення змін до Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (щодо унеможливлення внесення змін до Єдиного державного реєстру за підробними документами)".

Закон встановляє, що окремі зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вносяться на підставі оригіналу відповідного рішення, нотаріально засвідчено ксерокопії відповідного документу. Норми щодо можливості подачі копії держреєстратору виключаються з закону. 

Слід відзначити, що ці зміни вносились до попередньої редакції Закону про держреєстрацію юросіб та ФОПів. Однак, вказаний вище Закон (проект № 2983) передбачає викладення цього документу в зовсім іншій редакції. Наразі незрозуміло, як буде вирішено це питання.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Opublikovano-zakoni-shhodo-reyestracii-pidpriyemciv-ta-neruxomosti-12081

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!