Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

«Об особом порядке проведения индексации денежных доходов населения в 2015 году»

March 30, 2015

Кабінет міністрів України розробив проект постанови «Про особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення у 2015 році».

 Його було винесено на розгляд Урядового комітету з питань економічного розвитку та євроінтеграції, у ході якого зазначалося, що у зв’язку із зменшенням соціальних видатків у цьогорічному Держбюджеті потрібно економити.

Зміни до нормативно-правової бази полягають в наступному:

Якщо наразі, відповідно до чинного законодавства, право на індексацію зарплати через інфляцію мають всі працюючи громадяни, то, починаючи з 1 січня 2015 року, індексація буде здійснюватись лише у випадку, якщо дохід працівника не перевищує три розміри прожиткового мінімуму (на сьогодні прожитковий мінімум – 1218 грн.). При цьому грошовий дохід громадянина разом із сумами індексації не повинен перевищувати трьох розмірів відповідного прожиткового мінімуму.

Окрім цього, постановою пропонується суму індексації, що склалася станом на грудень 2014 року, зафіксувати та виплачувати її у такому ж розмірі до моменту підвищення грошового доходу. Індексацію грошових доходів населення пропонується проводити у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування на відповідний рік. Тож у результаті — обмежили проведення індексації бюджетникам лише фінансовими можливостями відповідних бюджетів.

На сьогодні індексація зарплат проводиться не на весь розмір доходу, а лише на частину, яка дорівнює розміру прожиткового мінімуму, але така норма діє для всіх без виключення громадян. Відтепер працівників хочуть поділити – на тих, хто матиме право на індексацію своїх доходів і тих, хто буде цього позбавлений.

Профспілки вважають антигуманним приймати рішення про обмеження грошових доходів громадян в умовах, коли заморожено розміри основних державних соціальних стандартів і гарантій: - прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії.

Прем’єр, зважаючи на позицію профспілок, доручив провести додаткове обговорення даної проблеми з метою більш ґрунтовного визначення підходів до її вирішення.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ


(Публикуется на языке оригинала)

 

Источник: http://uteka.ua/

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!