Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Новые правила оформления судов и грузов в морских портах вступили в силу и получили поддержку бизнес-сообщества

July 29, 2015

Постанови Кабінету Міністрів України № 483, 491 і 492 від 07.07.2015 року щодо дерегуляції у морських портах були опубліковані і набули чинності в п`ятницю, 24 липня.

Постановою № 491 скасовується, зокрема, комісійний контроль на борту суден, вводиться автоматизований радіологічний контроль вантажів і електронний документообіг в портах, спрощуються процедури оформлення яхт. На впровадження цих нововведень відводиться 45 днів з дати їх публікації.

Крім того, урядовим Постановою № 483 забезпечується рівний доступ до портової інфраструктури всіх портових операторів шляхом введення уніфікованого тарифу. Постанова № 492 відтепер регулює скасування процедури обов`язкового контролю ізольованого баласту, яка раніше створювала широке поле для маніпуляцій. Це нововведення отримало особливе схвалення з боку Європейської Бізнес Асоціації.

Це приводить українське законодавство у відповідність з європейськими нормами і усуває можливості для корупційних явищ. Європейська Бізнес Асоціація підтримує введені Мінінфраструктури дерегуляторної заходи і пропонує спільно ініціювати зміни в митні процедури, зокрема, щодо контролю тривалості митних формальностей і зменшення кількості документів, які повинні подавати вантажоперевізники.

Зміни, які спростять ведення бізнесу в портах, здійснені спільними з Урядом зусиллями неймовірно швидко, незважаючи на великий опір. Для бізнесу економічний ефект від дерегуляції складе мільярди гривень. Компанії зекономлять ці кошти, адже більше не потрібно буде оплачувати простій суден і платити хабарі в портах.

За словами Міністра, з боку відомства вже прийняті всі необхідні заходи для дерегуляції в портах. Наступними мають стати кроки з боку Державної фіскальної служби щодо реалізації концепції електронної митниці, вироблення єдиного підходу до визначення митної вартості, створення єдиного казначейського рахунку і т. д.

 

(Публикуется на языке оригинала)

 

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Novi-pravila-oformlennya-suden-i-vantazhiv-u-morskix-portax-vstupili-v-silu-i-otrimali-pidtrimku-biznes-spilnoti-8218

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!