Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Налог на роскошь можно не платить, - эксперты

February 18, 2016

Податок на розкішні авто можна не платити, запевняють експерти. Зміни до податкового законодавства мають вноситися за 6 місяців до початку податкового року.
Оскільки цей строк не був дотриманий щодо, наприклад, податку на автомобілі класу "люкс" (а це 25 тис. грн на рік), то його реально оскаржити в суді. У минулому році було достатньо випадків, коли суд ставав на сторону позивача.
Всі звернення до суду власників транспортних засобів завершувалися анулюванням податкових повідомлень.
Більш того - зараз йде вал звернень людей, все-таки сплатили ці 25 тис. грн, але передумали, і тепер вимагають повернення грошей. Чи поверне їм фіскальна служба стягнуте - не відомо, але рішення про повернення на руках у них є.
У реєстрі судових рішень за минулий рік значаться десятки справ, що стосуються податку на легкові автомобілі з об'ємом двигуна понад 3 л. Велика частина податкових повідомлень анульована, але все ж були і випадки, коли суд встав на сторону податкових органів.
Що стосується податку на розкіш для нерухомості, то від нього йдуть просто - не вводять в експлуатацію побудовані садиби. Теоретично 25 тис. грн на рік повинні платити люди, у чиїй власності числяться квартири від 300 кв. м. або будинку від 500 кв.м.
Повідомлення розсилає податкова на основі даних реєстру речових прав. І технологія давно випробувана: власник вводить в експлуатацію, наприклад, тільки гостьовий будиночок в 70 квадратів, і дані про нього потрапляють до реєстру, а триповерхова домина існує в статусі" будується, хоча в ній давно і щасливо живуть. Так що податком на розкіш можна налякати або надихнути тільки дуже наївних людей.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Podatok-na-rozkish-mozhna-ne-platiti---eksperti-13700.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!